Ανακινούμε ή αναδεύουμε τα Cocktail;
2021-08-27
Η σωστή τεχνική, για τέλεια αποτελέσματα.
Μια κλασσική ερώτηση, που όμως δεν έχει τυποποιημένη απάντηση. Ο γενικός κανόνας είναι, τα cocktail που περιέχουν μόνο αλκοολούχα ποτά να αναδεύονται. Έτσι διατηρείται η βασική ηρεμία του ποτού. Φανταστείτε, ότι το κρασί π.χ. ταλαιπωρείται και μόνο από την μετακίνηση από την παραγωγή προς τη διανομή.
Που χρειάζεται η ανακίνηση, δηλαδή "χτύπημα" στο shaker. Μόνο όταν περιέχονται στο μείγμα υγρά, που είτε διαχωρίζουν τα συστατικά τους (είναι πχ κρέμώδη, ή βάζουμε σιρόπι ζάχαρης κλπ.).
Σε κάθε περίπτωση, δεν ρίχνουμε στο τελικό ποτό τα χτυπημένα παγάκια.
Καλή επιτυχία.