Τι κάνει ένα cocktail ξεχωριστό;

2021-09-07

Cocktail academy.

H παρασκευή ποτού έχει ένα ζητούμενο. Την ισορροπία. Η ισορροπία, είναι η αντίστοιχη "χροιά" στην μουσική. Είναι η εικόνα του ποτού μας. Ιδιαίτερα, όταν αυτό είναι ένα cocktail, όπου συνυπάρχουν διαφορετικής τάσης συστατικά.

Το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να φέρει υψηλό "ουμάμι".

Πρώτα πρώτα, θα πρέπει να γνωρίζουμε την συμπεριφορά των αρχικών συστατικών μας. Η βασική κατανόηση, θα μας δείξει το δρόμο στην ανάμιξή τους. Σημασία όμως, δεν έχει το υλικό, αλλά τα χαρακτηριστικά που αυτό έχει.

Χωρίστε και αναγνωρίστε τα υλικά σας, ανάλογα με την αίσθηση που φέρουν.

Γλυκές γεύσεις: Σιρόπι ζάχαρης, λικέρ, χυμοί φρούτων.

Ξινές γεύσεις: Εσπεριδοειδή, φρούτα του πάθους, πράσινο μήλο.

Πικρές γεύσεις: Angostura, βερμούτ, τσάι.

Αλμυρές γεύσεις: Αλάτι.

Αναζητώντας την ισορροπία, πειραματιζόμαστε ώστε χρησιμοποιόντας τα συστατικά μας, να μην υπερβάλουμε σε κάτι, και απλά να δίνει ελαφρά αίστηση της μιας από τις τέσσερις γεύσεις. Με τελικό στόχο, να ετοιμάσουμε ένα ποτό με "ουμάμι".

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ CAPRICCI M.I.K.E.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε